In welke kleuren is een gietvloer verkrijgbaar?
Gietvloer Weesp levert gietvloeren in alle soorten kleuren van RAL, Sikkens en NCS. U heeft dan ook alle gelegenheid om uw nieuwe gietvloer in elke gewenst kleur te laten aanbrengen. Naast dat er effen kleuren beschikbaar zijn, bieden wij tevens de unieke mogelijkheid om voor een betonlook te kiezen. Bij een effen kleur wordt er van een solo gietvloer gesproken en bij een menging van twee kleurtinten is er sprake van een betonlook. Er ontstaat hierdoor een levendig en decoratief patroon, waarvan u de mate van levendigheid zelf bepaalt.
Wanneer moet ik de kleur definitief kiezen?
De fabriek moet voldoende tijd krijgen om de gewenste kleur te produceren. Om deze reden vragen wij dan ook ongeveer drie weken voordat ons applicatieteam de gietvloer aanbrengt de definitieve kleur te laten weten. Wij komen daarna nog bij u langs om de details uitgebreid door te nemen. Het is namelijk van belang dat de gietvloer van Gietvloer Weesp volledig naar uw wensen wordt uitgevoerd in de kleur die u definitief heeft gekozen.
Hoeveel jaar gaat een gietvloer mee?
Bovenop de gietvloer wordt een doorzichtige beschermlaag aangebracht als laatste afwerking. Door deze bescherming is er in principe sprake van een oneindige levensduur van de gietvloer zelf. Het is namelijk zo dat de bovenlaag die transparant is gemakkelijk kan worden hersteld, vernieuwd of gerepareerd. De beschermlaag is het beste te vergelijken met bijvoorbeeld olie op een houten vloer of een laklaag. De levensduur van een gietvloer is oneindig, maar gemiddeld geldt voor de beschermlaag dat deze eenmaal in de acht jaar het beste opnieuw kan worden aangebracht. Daarmee wordt weer een frisse en nieuwe look gerealiseerd.
Wat zijn de verschillen tussen een PU en epoxy gietvloer?
Een epoxy gietvloer is harder en sterker dan een PU gietvloer. Polyurethaan biedt qua eigenschappen meer comfort en is daarom ook geschikt voor toepassing in huizen. De epoxyvloer is door de typische kenmerken weer meer geschikt voor toepassing in industriële ruimtes. Deze vloeren kunnen een extreme belastbaarheid aan op chemisch en mechanisch gebied. Overigens zijn epoxyvloeren perfect om kunstzinnige uitingen in aan te brengen, variërend van een 3D-effect tot het verwerken van een foto of voorwerp dat in de vloer gegoten wordt. Qua kleur en design zijn er voor zowel de PU als epoxy gietvloer veelzijdige mogelijkheden beschikbaar bij Gietvloer Weesp.
Wat zijn de beste omstandigheden voor het aanbrengen van een gietvloer?
Het resultaat is onder meer afhankelijk van de omstandigheden in de ruimte en van de ondergrond. Het is van groot belang dat de ondervloer droog, schoon en leeg is. Het vochtpercentage in de ondergrond mag maximaal 4 procent bedragen. Verder geldt dat de ideale temperatuur in de ruimte voor de ondergrond en de omgeving minimaal 15 graden Celsius moet zijn. Daarnaast is het nodig dat de ruimte goed verlicht is en dat er geen water of wind in de ruimte komt tijdens het aanbrengen van de gietvloer.
Wat is de gemiddelde dikte van een gietvloer?
De gemiddelde dikte van een gietvloer komt uit op 2 tot 3 millimeter. Er worden echter meerdere lagen aangebracht, zodat er sprake kan zijn van een dikkere vloer. Verder bepaalt de ondergrond mede hoe dik de vloer uiteindelijk wordt. Tijdens het proces in aanloop naar het aanbrengen van de gietvloer komen wij bij u langs om de wensen uitgebreid te bespreken. Daarbij geven wij uiteraard eveneens advies wat de ideale dikte van de gietvloer is voor de betreffende situatie.
Is een gietvloer echt krasbestendig?
Een gietvloer is net als andere vloeren niet 100% krasbestendig, maar gietvloeren hebben een groot voordeel. Dat is namelijk dat krassen en beschadigingen op een simpele manier gerepareerd kunnen worden door het aanbrengen van een nieuwe transparante toplaag. Dat hoeft bij regulier gebruik maar eens in de acht jaar gedaan te worden. Overigens raden wij u aan om de PU Gietvloer Green Line Comfort te nemen als u niet tegen krasjes op de vloer kunt. Dit is namelijk de sterkste en krasbestendige gietvloer.
Op welke manier bescherm ik de gietvloer tegen krassen?
Als er sprake is van krassen op de gietvloer dan komt dat vaak doordat er zand is binnengelopen dat een schurend effect heeft. Het is dan ook aan te raden om van een deurmat gebruik te maken bij de ingangen van uw huis. Als iedereen de schoenen goed veegt dan is de kans op krassen al aanzienlijk minder. Het uittrekken van de schoenen is aan te bevelen. Onder meubilair kunt u viltjes onder de poten aanbrengen.
Renoveert Gietvloer Weesp ook beschadigde gietvloeren?
Ja, Gietvloer Weesp herstelt, repareert en renoveert beschadigde gietvloeren. Het maakt daarbij niet uit of uw gietvloer eerder door een ander bedrijf is aangebracht. U kunt ons inschakelen als u de vloer van een nieuwe topcoating. De aard van de schade en de kwaliteit van de vloer bepalen overigens wel het succes van de herstelwerkzaamheden. Gietvloer Weesp voert tevens onderhoudsbeurten aan gietvloeren uit.
Ik wil een gietvloer en vloerverwarming, kan dat?
Een polyurethaan gietvloer kan perfect met vloerverwarming gecombineerd worden. Dat komt doordat de warmteweerstand van deze vloer heel laag is. Hierdoor komt de gietvloer heel snel op temperatuur en sneller in vergelijking met bijvoorbeeld een houten vloer of tegels. U profiteert dan ook extra van lagere energiekosten.
Is een appartement ook geschikt voor een gietvloer?
Bij het wonen in een appartement is het belangrijk om met het geluid rekening te houden in verband met mogelijk geluidsoverlast voor buren. Bij een standaard PU gietvloer geldt dat de contactgeluiden tot ongeveer 4-7 dB worden verminderd. Over het algemeen is dat meer dan genoeg, maar er kunnen afwijkende regels gelden in een appartementencomplex. Indien er strenge regels van toepassing zijn, dan bieden wij de mogelijkheid om uw gietvloer uit te voeren met een extra dempingslaag met een dikte van 3 mm. De gietvloer in combinatie met de extra geluiddemping zorgt dan voor een vermindering van geluid van meer dan 10dB.
Verkleurt de gietvloer ook?
Bij Gietvloer Weesp is het zo dat er gietvloeren worden geleverd die kleurstabiel of kleurecht zijn. Er is geen sprake van een sterke verkleuring van de vloer. Er kan bij de PU Gietvloer Green Line die kleurstabiel is wel sprake zijn van een lichte verkleuring. De snelheid en mate van de lichte verkleuring zijn afhankelijk van lichtintensiteit en gekozen kleur. De volledig kleurechte PU Gietvloer Green Line Comfort kent geen verkleuring. U kunt daar bij uw keuze dan ook rekening mee houden.
Hoe kan ik de gietvloer het beste reinigen?
Het is heel gemakkelijk om de gietvloer te reinigen. Dat komt doordat de vloeren naadloos zijn, waardoor al wordt voorkomen dat stof en vuil zich in naden hechten. Vloeistof zal niet in de vloer trekken als u de vloeistof direct opruimt. In principe is een stofzuiger of een vochtige dweil voldoende om de vloer te reinigen. Voor een resultaat zonder strepen is het dan nog mogelijk om een vloertrekker te gebruiken.
Is een gietvloer hygiënisch?
Doordat een gietvloer geen naden heeft en vloeistofdicht is, betreft het een vloer die tot een van de meest hygiënische vloeren bestempeld kan worden. Na het schoonmaken van de vloer is er echt sprake van een schone vloer, want restjes vuil en stof kunnen niet in naden achterblijven. In hygiënische ruimtes, zoals in keukens, maar ook in ziekenhuizen wordt daarom vaak voor een gietvloer gekozen.
Wat is de beste ondervloer voor een gietvloer?
De meest perfecte ondergrond is een ondervloer die sterk, vlak en vochtvrij is. Gietvloeren kunnen echter over alle soorten ondergronden aangebracht worden waar al dan niet nog voorbereidende werkzaamheden aan uitgevoerd moeten worden. Gietvloer Weesp maakt de ondergrond dan geschikt voor het aanbrengen van een gietvloer.
Kan een gietvloer over een bestaande vloer gelegd worden?
Het is zeker mogelijk om een gietvloer aan te leggen over een bestaande vloer. Het maakt niet uit of de vloer van kurk, terrazzo, marmoleum, tegels, natuursteen of hout is gemaakt. Het kan echter wel zo zijn dat er afhankelijk van het type vloer nog extra voorbereiding nodig is. De adviseur van Gietvloer Weesp zal dit met uw bespreken.
Is mijn nieuwbouwhuis geschikt voor een gietvloer
Een gietvloer is zowel voor nieuwbouw als voor bestaande bouw geschikt. Bij nieuwbouwwoningen is het belangrijk dat de dekvloer droog is. Aangezien deze altijd in een vroeg stadium gelegd wordt, zal deze droog zijn als uw huis opgeleverd wordt. Er zal dan ook geen werking in de ondergrond optreden.
Zijn er tips om een gestorte dekvloer snel te laten drogen?
U kunt het beste voor een goede ventilatie zorgen in combinatie met verwarming. Laat de ruimte geen natuurlijke ventilatie toe dan is het mogelijk om ventilatoren te plaatsen. Er wordt dan voor een goede luchtcirculatie gezorgd. Indien er sprake is van een anhydriet dekvloer dan kan de dekvloer nog sneller drogen door de calciumsulfaathuid eraf te schuren.
Moet een vloer waterpas zijn voor een gietvloer?
Als een vloer niet waterpas is dan kan een gietvloer alleen aangebracht worden als het afschot van de ondergrond per vierkante meter niet meer dan 1 cm bedraagt. Het is mogelijk om dan met een egalinelaag of een anhydriet dekvloer een ondergrond te realiseren die wel waterpas is.
Hoe ontstaat blaasvorming in gietvloeren en hoe kan ik dat voorkomen?
Als er in de ondergrond sprake is van vochtophoping dan kan dat voor blaasvorming zorgen. Op het moment dat er dan een gietvloer is geplaatst, dan kan het vocht geen kant meer op en vindt er een waterdruk plaats die de vloer omhoog kan drukken. Indien er sprake is van water in de ondergrond dan is dat doorgaans het gevolg van een lek in een leiding. Controleer dan ook vooraf goed alle leiden in de ondergrond door deze af te persen. Zo wordt blaasvorming voorkomen.
Hoeveel tijd kost het aanbrengen van een gietvloer?
U kunt het beste rekening houden met vier tot vijf dagen. Het kost ongeveer een werkweek om een gietvloer te realiseren. De eerste dag wordt de ondervloer geschuurd en de primer aangebracht. Op de tweede dag wordt de vloer weer geschuurd en een schraplaag aangebracht. De derde dag is de dag waarop de gietvloer wordt aangebracht. De vierde dag wordt de topcoating aangebracht en dan kan afhankelijk van de wensen op de vijfde dag op een topcoating aangebracht worden van tweecomponenten polyurethaan.